Vi utbildar inom:

Vi erbjuder ykb som vi branchanpassar efter kundens önskemål,vi erbjuder även utbildningar på hjullastare godshantering/anläggning,lastbilsmonterad kran,teleskoplastare samt grävmaskin/grävlastare.

Dessa utbildningar kör vi i fina lokaler i Rådene utanför Skövde men jag kan även komma till er och köra utbildningar,lunchen äter vi på ngn lokal matleverantör. Vid behov kan vi även komma till er och köra ykb i era egna lokaler efter överenskommelse.


Vi erbjuder ykb fortbildning,utbildning på fordonsmonterad kran,hjullastare,teleskoplastare samt grävmaskin för samtliga företag och privatpersoner som är verksamma i transportbranchen. Dessa utbildningar kör vi på Lördagar i första hand, men vi kan även köra dessa på andra dagar efter överenskommelse.

Vi fixar även truckutbildningar i samarbete med Thomas Hermansson.

Vi kan även hjälpa till med ADR.

Vi kan även komma överens om tillfällen som passar just er.

Kurstillfällen 2024!

YKB-kurser som vi kommer att hålla i början på 2024!Ni når oss på bayard@hotmail.se eller sms:a på 0706-660458.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurstillfällen vid för få deltagare.

Anmäl dig/er eller ställ en fråga nedan!

För alla er som tagit C-körkort före 10/9 2009 behöver gå en fortbildning på 35 timmar för att erhålla ett yrkeskompetensbevis,detta får man efter att man gått 5st delkurser som är på 7 timmar vardera.Delkurs 1 är optimerad bränsleförbrukning,delkurs2 är godstransporter,delkurs 3 är lagar o regler,delkurs 4 är ergonomi o hälsa och delkurs 5 är säkerhet o kundfokus.Man behöver inte gå kurserna i ordning utan man kan gå dessa i vilken ordning man vill,man behöver heller inte gå alla kurser hos samma utbildare utan man kan tex gå delkurs 1 hos en utbildare som kör denna kursen på ett datum som passar just dig och sedan gå resten hos andra som har kurstillfällen på dagar som passar dig.Det är viktigt att du sparar intyget efter varje kurs då det är den utbildaren som du går sista kursen hos som rapporterar in till Transportstyrelsen. Yrkeskompetensbeviset är giltigt i 5år.För er som tagit C-körkort efter 2009 måste gå en grundutbildning på 140 timmar samt avlägga prov på Trafikverket.OBS:Jag tillhandahåller ej grundutbildning!!!

Delkurser i YKB ska rapporteras

Regeringen har beslutat att utbildningsanordnaren ska rapportera varje delkurs i en fortbildning för yrkesförarkompetens till Transportstyrelsen.Regeländringen gör att uppgifter om genomförda delkurser finns registrerat hos Transportstyrelsen så att sista utbildningsanordnaren kan kontrollera att föraren har genomgått samtliga delkurser.

Regeringen menar att detta minskar risken för att kursdeltagaren lämnar förfalskade intyg från andra utbildningsanordnare inför slutrapporteringen.

Förordningsändringen trädde i kraft den 1 juni 2023.

Vi lägger stor vikt vad gäller KoV-regler samt handhavande av färdskrivare. Vi tar även upp regler kring lastsäkring samt att vi gör beräkningar på lastvikter. Vi skräddarsyr även delkurserna efter kundens önskemål så långt som möjligt efter transportstyrelsens krav.